Reflektioner från en ensamboende - del 1

Nu har jag hunnit bo ensam en liten stund. Närmare bestämt i 12 dagar har jag försmäktat ensam i min lilla etta på Skolhusgatan. Och det finns några saker som varit annorlunda än att bo med flera personer än sig själv.

Detta kommer att bli en liten serie, tänkte jag, så här kommer den första delen.

IMG_6767.jpg

Om du inte anstränger dig och går ut, kan du lätt sitta inomhus en hel lördag och inte prata med en endaste människa.

Detta var något jag på något plan visste att kunde hända. Men det slog mig så hårt första helgen jag var ensam i Vasa. Jag bor faktiskt ensam.

När jag steg upp på morgonen och inte hade några ärenden att uträtta så gick jag tillbaka till sängen för att se på TV-serier när jag fått i mig mitt morgonmål. Och när jag fått i mig lunch fortsatte jag med mitt stick-projekt. Och där vid middagen, när dagen inte längre var dag utan kväll så insåg jag att jag faktiskt varit inomhus i över ett dygn.

Så jag fick riktigt tvinga ut min soffpotatiskropp för att ta en kort promenad. Och så bjöd jag in några vänner på kvällste.

IMG_6844.jpg

Så, så kan det gå. När man bor flera tillsammans så har man någon att diskutera med, någon att äta med, och chansen att man vill hitta på något är större om man är två. Som ensamboende så är varje sådant steg större.

Några reflektioner såhär en vardags i Vasa. Ha det gott, kära du!