Lördagsbrunch

Aaah, äntligen helg!

Som de av er som kollade videon jag laddade upp igår redan vet så hade jag tent igår. En tent som jag nu skrev för tredje gången. Och förhoppningsvis sista.

Så, nu är det helg, och jag kommer att njuta fullt ut av att inte studera! (Vilket inte höll i sig så länge, eftersom jag behöver börja på att läsa en doktorsavhandling. Och en roman. Och en grammatisk forskning. Men annars...) Så idag valde jag och mannen att sova ut, flera dagasrs sömnskuld tär på en stackars aktiv studerande. Och vi sov inte ens särskilt länge, men låg och morgnade oss och pratade om livet halva förmiddagen. Och eftersom vi som bekant tänker med magen kom vi förstås in på ämnet dagens mat.

Det ena ledde till det andra, och plötsligt satt vi i bilen påväg mot butiken för att inhandla vår frukost/lunch. Och brunch blev det.

brunch-1.jpg

Tre sorters ostar, hemgjord skagenröra, fröknäckebröd och vitloksfocaccia. Mums. Dessutom hittade vi en vitvinsflaska i kylskåpet, som om det var tänkt att vi skulle dricka vin denna morgon. (Tack Rebecka för födelsedagsgåvan! <3).

Och så blev det. Och oj vad vi satt och njöt efter veckans tentläsning. Detta var vi nog värda! Och eftersom vi båda nu äter LCHF så sitter vi ännu och är helt sjukt mätta, fast det är tre timmar sen vi åt. Puh!

brunch-2.jpg
brunch-3.jpg
brunch-4.jpg

Vitlöksfocaccian var rester från gårkvällens middag (som också var helt sjukt god, i helt fenomenalt sällskap) och focaccian kändes som himmelriket självt. Focaccia känns som något som uppkommit efter att jag började med LCHF (oktober 2015), så det är något jag aldrig själv smakat. Men jag skulle kunna anta att det smakar ungefär som denna gjorde. Alltså mmmmm! Och endast 1g kolhydrater per bit! Tänk på det!

Hoita till om ni vill se receptet!

brunch-5.jpg

Nu ska jag återgå till att njuta av livet. Någon timme ännu före jag igen behöver studera lite. Men bara lite. Det är ju lördag!