Matfunderingar

Som ni kanske minns skrev jag förra veckan att jag skulle testa på paleo. Nu är det gjort, och nu kan jag komma med en utvärdering.

Som jag skrev så var min första orsak för att testa något nytt för att se om min bubbliga mage lade sig. De två-tre första dagarna gick det ok. Men vartefter jag började äta mer och mer frukt så började den bullra igen. Så det skulle ha blivit en (enligt mig) ganska ensidig diet att följa i längden.

Så nu är jag tillbaka på LCHF. En livsstil jag trivs med, en livsstil jag är van med. Jag kommer nu också att äta enligt strikt LCHF, senast jag följde det så bubblade magen inte alls.

Men, tillbaka till paleo. Överlag tror jag att någon slags blandning mellan LCHF och paleo kan vara den ultimata livsstilsdieten. Överlag var det enkelt att följa och kroppen kändes bekväm. Dock fanns det två stora nackkdelar. Den första är mjölkprodukterna. Så sjukt svårt att avstå från då man inte vill äta ersättningsprodukter. Det var jobbigast att inte kunna äta smör och ost.
Den andra är blodsockret. Med LCHF är jag van att inte behöva äta så ofta eftersom blodsockret hålls på en jämn nivå hela tiden. På paleo där man inte ser till kolhydraterna över huvudtaget så gick mitt blodsocker mer upp och ner än vanligt. Detta ledde till att jag ofta blev cranky och hangry om jag inte fick något mellanmål med jämna mellanrum. Medan jag med LCHF hur bra som helst klarade av att gå många timmar utan mat.

Så, med det sagt så kommer jag nu att äta LCHF. Överlag. Men när jag känner att jag behöver variation kommer jag att äta paleo. 

Bland annat sånt här gott kunde man äta på paleo.

Bland annat sånt här gott kunde man äta på paleo.

Så nu idag, är jag tillbaka på LCHF. Och det känns skönt. Det är tryggt och bekant. Och OST! Så som jag har saknat dig! Dagens mat blev LCHF-pizza. Den bästa och godaste LCHF-maten. En liten bit så är man mätt och nöjd. 

 

LCHF-pizza

LCHF-pizza

I övrigt har dagen mest gått i studiernas tecken. Tentläsning och föreläsning på schemat. En sminkfri dag fick det bli också. Så man kan klia sig i ögonen då det blir för mycket av det goda.

 

IMG_7451.JPG

Så, sammanfattningsvis: Paleo var bra, jag trivs bättre med LCHF. LCHF-pizza är bäst och studier tröttar ut.