Paleo

Som de flesta av er säkert vet, så har jar under ca 2 års tid ätit enligt LCHF (low carb high fat). Ibland mer strikt, ibland mindre strikt. På senaste tiden har jag mer och mer glidit mot en paleo-inspirerad livsstil, men har ändå ätit i princip liberal LCHF.

Men, eftersom jag så ofta har ont i magen och bubblig mage kände jag att det bör vara dags för en förändring. När jag äter riktigt strikt LCHF så har jag inte bubblig mage, men jag kände att det orkar jag inte riktigt med nu. Istället läste jag in mig ännu mer på paleo, och bestämde mig för att nu är det dags. Den största skillnaden för mig blir nog att äta mjölkfritt. Jag kommer knappast att börja hälla i mig frukter, men kanske lite mer än innan när jag inte ätit frukter alls.

Så för tillfället har jag i två dagar ätit glutenfritt, (raffinerat) sockerfritt, mjölkfritt, och tillsatsfritt. Och min mage mår bra. Det är andra kvällen i rad som den varken gör ont eller bubblar. Jag känner mig också instantly mindre svälld än vanligt. 

Så, vi får se vad detta blir till. Vågen har jag glömt i Jakobstad efter i sommar, men det är ganska skönt att inte alltid veta. Det märks lika bra på kläder och känsla. Så, nu kör vi.

 

Mitt morgonmål första dagen. Insåg lite för sent att jag hade ost i fröknäckebrödet. Men nu har jag fixat en ny sats utan ost. Väl så.

Mitt morgonmål första dagen. Insåg lite för sent att jag hade ost i fröknäckebrödet. Men nu har jag fixat en ny sats utan ost. Väl så.

Finns det någon annan där ute som har tankar och funderingar kring paleo/LCHF? Eller fantastiska tips och recept ni vill dela med er av? Hit me!