När verkligheten inte hänger med huvudet

Vi har återvänt till Åbo efter fyra månader i Jakobstad och Vasa. Och redan när jag öppnar dörren till vår lägenhet slår det mig. I mitt huvud har jag varit en minimalist sedan i våras. Men vår lägenhet är lämnad i det skick den var i vintras. Och när jag tittar in ser jag den ofantliga mängden saker vi har. Missförstå mig inte. Vi är vanliga människor, vi har inte specifikt samlat på något speciellt, och vi har det relativt städat. Men i mitt huvud är processen redan igång. Vi är minimalister, vi äger inte massvis med saker.

Så nu har den stora utrensningen börjat. I två dagar har vi gått igenom och plockat. Varendaste liten sak vi äger har blivit känd på och funderad över vare sig den behövs. Slutresultatet blev ca. 15 150-liters sopsäckar med skräp, 3 billaster till Kontti (röda korsets loppis), samt några lådor åt mor och bror.

Det är en konstig känsla, när verkligheten inte överensstämmer med hur man tror att det är. Men nu är sakerna utrensade, och imorgon ska vi städa allt damm som dragits upp.