Äntligen en uppdatering!

Som ni märker har det varit tyst både här på bloggen och på youtube en stund. Livet i Vasa är intensivt. Varje dag finns det saker att fixa och göra, och varje helg är det fullproppat med övrigt program. Så som ni märker har detta resulterat i färre videon och blogginlägg.

Jag kan inte lova att jag börjar ladda upp videon varje vecka, men nu får ni åtminstone en liten uppdatering om vad som händer. Varsågoda!

 

We are doing it again!

För 1,5 år sedan satte vi oss i en bil, tidigt på morgonen, för att påbörja en av mitt livs roligaste och tyngsta resor. Jag och min man körde Norden runt tillsammans med våra vänner. Två par. Två veckor. Fyra länder. Ett tält. En bil. 3500 km.

IMG_3369.jpg

Oj vad vi hade det roligt. Och tungt. (För er som inte visste; sover man fyra vuxna i ett tält i två veckor blir det några gräl ... )

Men det är inte det jag ska skriva om nu. Den resan är värd ett helt eget inlägg. Eller fem.

Det jag skulle skriva idag är: Vi ska fara på resa igen! Igår bokade vi hotell för tre nätter i Pärnu. Vi ska köra ner och bara ligga på spat i fyra dagar. Vad då skönt!? Och det bästa? Vi åker om mindre än en månad!! Fatta min lycka?

Dessutom har resesällskapet ynglat av sig, så vår lilla grupp har fått tillökning i form av vad som då kommer att vara en 7-månaders bebis, vårt eget fadderbarn.

Som Barney i How I met your Mother säger: It's going to be legen- wait for it ... DARY!

 

Reflektioner från en ensamboende - del 1

Nu har jag hunnit bo ensam en liten stund. Närmare bestämt i 12 dagar har jag försmäktat ensam i min lilla etta på Skolhusgatan. Och det finns några saker som varit annorlunda än att bo med flera personer än sig själv.

Detta kommer att bli en liten serie, tänkte jag, så här kommer den första delen.

IMG_6767.jpg

Om du inte anstränger dig och går ut, kan du lätt sitta inomhus en hel lördag och inte prata med en endaste människa.

Detta var något jag på något plan visste att kunde hända. Men det slog mig så hårt första helgen jag var ensam i Vasa. Jag bor faktiskt ensam.

När jag steg upp på morgonen och inte hade några ärenden att uträtta så gick jag tillbaka till sängen för att se på TV-serier när jag fått i mig mitt morgonmål. Och när jag fått i mig lunch fortsatte jag med mitt stick-projekt. Och där vid middagen, när dagen inte längre var dag utan kväll så insåg jag att jag faktiskt varit inomhus i över ett dygn.

Så jag fick riktigt tvinga ut min soffpotatiskropp för att ta en kort promenad. Och så bjöd jag in några vänner på kvällste.

IMG_6844.jpg

Så, så kan det gå. När man bor flera tillsammans så har man någon att diskutera med, någon att äta med, och chansen att man vill hitta på något är större om man är två. Som ensamboende så är varje sådant steg större.

Några reflektioner såhär en vardags i Vasa. Ha det gott, kära du!

 

Dagens tips: ljudböcker på Spotify

Sedan jag flyttade till Vasa har jag börjat gå helt sjukt mycket. Okej, jag gick en hel del i Åbo också, överallt, förutom till matbutiken. Men där var avstånden kortare. I varje fall från var vi bodde. I Vasa tar det lite längre vart man än ska, och eftersom jag oftast går ensam till Peffan, stan eller butiken så blir det till sist lite tråkigt. Så här kommer dagens bästa tips.

selfies2-2.jpg

På Spotify finns flera av Astrid Lindgrens kända barnböcker. Och det är Astrid själv som läser upp dem. Fatta min lycka när jag insåg detta för ungefär ett år sedan. Det är så trevligt och gemytligt att vandra iväg till föreläsningarna tidigt på morgonen med Astrids varma röst i öronen.

selfies2-6.jpg

För tillfället lyssnar jag på Mio, min Mio. Kan ni tänka er en bättre start på morgonen?

Så, om du inte har gjort det ännu; in och lyssna! Dina promenader, diskstunder och träningspass kommer att nå en ny dimension!

selfies2-5.jpg
selfies2-3.jpg

Vad man kan göra en vanlig söndagförmiddag

Min första hela vecka som Vasabo börjar lida mot sitt slut. Imorgon drar studierna igång med en helt ny takt än förra veckan, och morgondagens program består av föreläsningar mellan 08-18. 10 timmar alltså. Det är fler timmar föreläsningar på en dag än vad jag hade på två veckor i Åbo under hösten. Så omställningen har som ni säkert kan tänka er varit aningen knepig.

Men jag är ändå lite, lite taggad. Snart får vi börja undervisa på riktigt, och det ser jag verkligen framemot. Att få umgås med eleverna och förmedla sin livsvisdom (höhö) åt dem är något oslagbart.

Men, tillbaka till vad jag gjorde i förmiddags. Jag grävde äntligen fram min kamera och tog några nya bilder på mig. När man nu har gått och tänkt bli aktiv bloggare och allt så är det kanske dags att ha några ordentliga bilder också. Så här kommer ett par. Så får ni se hur jag ser ut. Om någon inte visste.

Ha en fin söndag kväll, och lycka till med den stundande nya veckan!

 

blogi1-2.jpg
blogi1-1.jpg
blogi1-3.jpg

Gårdagens youtube-video: Vad fick jag för julklappar?

Så, lite måste jag ju göra reklam för min youtubekanal också här på bloggen. För er som följer mig på diverse sociala medier så vet ni att en ny video kom upp igår. I den visar jag er vad jag fått i julklappar i julas. 

Lite svårt är det kanske att ge julklappar åt minimalister, men våra nära och kära hade lyckats riktigt bra. Ni får mer info i videon här under.

 

Skärmavbild 2018-01-11 kl. 15.28.13.png

Blogga på svenska?

Okay, here it goes...

Jag har funderat mycket på mitt bloggande, eller mycket och mycket, inte så att jag aktivt gått och planerat var och varannan dag, men ändå så att det har funnits i bakhuvudet mer eller mindre varje vecka sedan jag uppdaterade hemsidan.

Det finns något i bloggandet som tilltalar mig. Jag har bloggat från och till sedan runt 2008, i snart 10 år, och att dela med mig av livet känns som en naturlig sak för mig. Sedan jag startade företaget och framför allt sedan jag började marknadsföra mig på engelska så har bloggandet avtagit. Engelska är helt enkelt inte mitt känslospråk. Och för mig så har bloggen ändå på många plan varit så personlig, att det känns väldigt konstigt att tänka sig att skriva på ett annat språk än mitt modersmål. Så, here it goes.

blogi1-2.jpg

Jag ska börja blogga på svenska. Eller i varje fall försöka. Kanske det kommer mer text ur mig, och kanske det kommer lite oftare. Vem vet. Kanske jag återgår till engelska om en stund.

Så, bara som en liten heads up, här börjar det snart dyka upp fler inlägg, så nu kan man passa på att börja följa mig! Du hittar mig på Facebook här, på Instagram här och på Youtube här.

 

blogi1-1.jpg

 

English summary: I am starting to blog in Swedish. Sorry. If you really want to read my posts, use google translate. Or tell me! If I know I have a lot of English readers, maybe I will continue in that language anyways!

5 ways to become a minimalist

For many of you becoming a minimalist seems like a big journey that you never could get to. And maybe it is. It is har to say goodbye to all of your stuff and to start appreciating everything thaat you own. But it is possible!

In todays video I'm talking about 5 easy ways to start your minimalism journey. Take a look and leave a comment!